Кендама-девайс для розуму, або тренажер спритності. Де купити кендаму в Україні?

Родом кендама з Японії і сама її назва утворилося колись простим складанням японських слів» кен « - рукоятка і» тама " - дерев'яна куля. Власне кажучи, з цих двох основних предметів вона і складається.

Куля кріпиться на шнурі до хрестоподібної рукоятці з шипом і трьома дерев'яними чашами на торцях. Найбільша з чаш по-японськи "Озара«, середнього розміру – » Козара«, і найменша – »Чузара". У кулі просвердлено отвір і він вільно насаджена на шип.

Ігрова завдання: потрібно по черзі ловити кулю на будь-яку з цих чаш і на шип. Найскладніше влучно вловити кульку на вістрі, потім за спаданням труднощі упіймання йдуть чузара, козара і велика озера.

Кендама сьогодні є культовою національною грою в Японії, де по ній постійно проходять аматорські та професійні змагання з багатотисячними призовими фондами, по всій планеті працюють сотні клубів і асоціацій, що об'єднують мільйони її шанувальників.

А в Європі кендама за останні роки обігнала за популярністю всі раніше відомі скіллтої, розвиваючі ігрові гаджети. Цього року кендама в Україні також активно завойовує ринок.

Хто винайшов цю гру

Історія її походження точно не встановлена. Японці люблять романтичну легенду, що всі придумали лицарі самураї. Їм не дозволялося входити зі зброєю в міста і, щоб вимушено не переривати свої щоденні тренування, вони змайстрували спеціальний кистьовий тренажер, що допомагає відпрацьовувати рухи руки, але без меча катана.

Хоча, швидше за все, самураї тут ні до чого, а справа в морській торгівлі, відновилася в XVII столітті після століть ізоляції Японії від навколишнього світу. Звичайне Французьке більбоке могло потрапити тоді на острови через єдиний, відкритий для торгівлі з гайдзинами порт Нагасакі.

Японці більбоке оцінили, вдосконалили, зробивши хрестовину, додавши третю чашу і шип. І на базі простої іграшки створили в результаті традицію і цілу філософію осмислення своїх рухів і думок.

купить кендаму

Філософія кендами

Японці вважають, що заняття з нею допомагають людині пізнавати причинно-наслідкові зв'язки своїх дій з їх результатами, глибше оцінювати життєві ситуації, вчать швидше приймати рішення, впорядковують потоки думок і заспокоюють розум, допомагають концентруватися на результатах.

Гра розвиває спритність, дрібну і велику моторику рук, тренує реакцію, покращує поставу і бічний зір, налаштовує координацію рухів.

Дії в ній схожі на медитацію, тільки в русі. І це дійсно так. Кендама допомагає відкинути суєту і негативні емоції, знайти спокій і рівновагу в світі.

Як вибрати добру кендаму

Зростаюча в Європі, в США, та й у всьому світі популярність девайса привели до появи на ринку безлічі зовні схожих, як дешевих, так і дорогих, але абсолютно не придатних для гри виробів.

Справжня кендама робиться з преміальної, стійкої до відколів деревини: ясена, горіха, клена, бука... вона повинна бути оптимальних розмірів, ідеально збалансована, з правильним розподілом ваги.

Точність у виготовленні кожного її елемента абсолютна вимога, інакше неможливо буде виконувати трюки, вчитися грати, тренуватися. Але, правило «чим дорожче, тим краще " тут не працює.

Наприклад, купити кендаму можна у нас на YOYO.UA. сьогодні у нас найбільший вибір в Україні і за цілком доступними цінами. У нашому магазині є всі розміри кендама, в цьому легко переконатися, подивившись наш асортимент кендам.

маленькая кендама брелок    кендама карманная    стандартный размер    большая кендама

І оскільки вартість реально не показник якості, найправильнішим буде завжди орієнтуватися на надійність продавця. Тобто-купувати там, де в цих скіллтоях розбираються, відповідально підбирають своїх постачальників і мають хорошу репутацію серед любителів кендами.

Размеры кендама

Директор магазину YOYO.UA Катрич Андрій особисто знайомий з основними виробниками кендам в світі, такими як KROM, Kendama-Europe, Magicyoyo та іншими.

kendama magicyoyo     kendama europe     korm kendama     krom украина

Тому у нас в магазині завжди можна знайти останні новинки відомих брендів. Ми замовляємо кендами безпосередньо у виробників, тому у нас максимально низькі ціни в Україні.

КУПИТИ КЕНДАМУ В УКРАЇНІ